4 port
Deg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
3-4 dl röda vinbär
1 dl strösocker
Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
50 g smält smör
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret och hacka ihop det med mjölet. Tillsätt ägget och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en långpanna eller form (20 x 30 cm). Blanda vinbär och socker och fördela det över degen. Blanda havregryn, socker och vanillinsocker med det smälta smöret. Bred strösslet över bären.
Grädda kakan i 200 grader varm ugn, på nedersta falsen, ca 20 min.
Svens vasslebröd på lantvete
-
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick
jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4
timmar. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar