Tysk äpplekaka

Detta är ett recept där skivade äpplen läggs på en sockerkaksbotten och gräddas i 30 min. Därefter läggs en kräm gjord på bl a grädde och äggvita på toppen och gräddas i 20 min

250 g vetemjöl + 1 msk
3 ägg (2 + 1)
125 g smör
1 tsk bakpulver
2 dl socker
(1 snaps)
6 st skivade eller rivna äpple
1½ dl vispgrädde
1 dl kesella
vaniljsocker

BOTTEN:
1. Rör ihop 125 g smält smör med 1 dl socker
2. Rör i 1 ägg
3. Tillsätt 1 tsk bakpulver, 1 snaps och 250 g vetemjöl
4. Häll smeten i en oljad och "bröad" bakform
5. Lägg de skivade äpplena överst
6. Grädda i 30 min i 200 grader

FYLLNING
7. Vispa 1½ dl grädde
8. hårdvispa 2 äggvitor
9. Rör samman
grädden,
äggvitorna,
kesella,
2 äggulor,
1 msk mjöl
1 dl socker
vaniljsocker

10. Grädda i 20 min 200 grader

Inga kommentarer: